Roky jsem ucucávala strašně dobrý bezinkáček od našeho dědy. Letos jsem nevydržela a pustila se do něj sama.
Potřebujeme:
1 l vylisované bezinkové šťávy
500 g třtinového cukru
0,5 l rumu
šťáva z jednoho citronu
100 ml filtrované černé kávy
čtvrt lžičky mleté skořice
čtvrt lžičky mletého kardamomu
Postup:
Zralé bezinky obereme od stopek a propláchneme studenou vodou. Bezinky důkladně odšťavníme a šťávu přivedeme k varu. Vsypeme cukr, přidáme koření, citronovou šťávu a kávu. Vaříme 15 minut. Odstavíme, vlijeme rum a důkladně promícháme. Vychladlý likér plníme do sklenic vypláchnutých převařenou vodou. Uložíme na chladné místo.
Likér užíváme jako lék. Stopečku před spaním :).
Bezinkový likér jsem doma nikdy nezkoušela :)
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Jděte do toho. Je to nejlepší likér ever. Musím se ovládat, abych to nestáhla naráz :D.
Vymazat