sobota 2. července 2016

Buchty Honzovky

Tohle je klasika, která prostě musí být :).



Potřebujeme:


 
 
500g hladké mouky
250ml mléka
Větší polovinu kostky kvasnic
75g třtinového cukru
1/2 lžičky soli
2 žloutky
100 ml oleje
 
Olej můžeme nahradit rozpuštěným vlahým máslem. Rozpusťte si cca 150g.
 
Náplň: Použila jsem tvaroh, ale lze plnit ovocem, mákem, povidly apod. Na uvedené množství těsta vyjdou dvě vaničky tvarohu smíchané s lžičkou vanilkového pudingu, žloutkem a cukrem. Cukru podle chuti,cca 3-4 lžíce.

Postup:

Do vlažného mléka (ani teplé, ani studené) rozdrobíme kvasnice a nasypeme cukr. Necháme kvasnice vzejít. Trvá to cca 15 minut. Potom vsypeme mouku, sůl, žloutky a 100g rozpuštěného másla nebo rostl. oleje. Vypracujeme těsto. Za mě maká Bosch robot :).


 
 
 
 
Těsto zakryjeme a dáme na teplé místo vykynout. Vykynuté těsto vypadá takto:
 
 
 
 
Z těsta lžící vyhazujeme stejné kousky a pracovní plochu:
 
 
 
 
Připravíme si náplň. Tentokrát jsem vmíchala do tvarohu i trošku sekané meduňky.
 
 
 
 
Každý kousek těsta v rukách zploštíme a lehce roztáhneme a položíme na něj lžičku tvarohu. Pak vezmeme konce těsta a nahoře svážeme prsty.
 
 


 
 
Pekáček vymažeme máslem a klademe buchty svázanou špičkou dolů a vedle sebe. Nakonec potřeme máslem.
 
 

 
 
Pečeme v troubě vyhřáté na cca 170-180 stupňů.
 
 



Pocukrujeme a baštíme :).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Žádné komentáře:

Okomentovat