čtvrtek 8. září 2016

Bábovky / Radka Třeštíková

Tak já nevím. Mám být upřímná? Budu. Mě to stejně jinak nejde. Chválím jen to, co se mi fakt líbí. A když se mi něco nelíbí, tak to řeknu, no...





 
 
Bábovky na mě koukaly celé prázdniny z Instagramu, z Facebooku. Všichni četli bábovky. Teda všechny četly :). Mě je půjčila sestra. Děkuji Evi. Dočetla jsem včera. Ten čaj z bezu je tam, protože mě trochu trápí nachlazení. Je moc dobrý a doufám, že zabere.
 
 
 
 
Ke knížce. Mě se prostě fakt moc nelíbila. Už v úvodu, když jsem zjistila, že autorka použila formát vyprávění z pohledu jednotlivých postav, jsem si říkala, že tak teď píše každý. A i když mě to ze začátku bavilo, teď mi to přijde... prostě ohrané. S chutí bych si přečetla román vyprávěný jednou osobou. Postav v knížce bylo příliš mnoho. Děj překombinovaný, osudy propletené jen těžko uvěřitelným způsobem. Na přebalu knížky je uvedeno, že nechybí ironie, humor.... Tak humor chybí zcela. Nic vtipného jsem tam nenašla. Radku sleduji na FB a její ironický humor se mi právě líbí. Asi bylo chybou očekávat, že ho najdu i v knížce. Nebo ne?
 
 


 
 
Abych jen nekritizovala. Bábovky jsem přečetla rychle. Jsou psané svižně, čtivě. Nicméně konec jsem asi nepochopila. Buď je to tím čtením večer, kdy mi to už tak nemyslí. Nebo mi někde něco uteklo. Já nevím. Jestli někdo pochopil, kdo teda ty peníze ukradl, tak mi to napište:). Znovu už to číst nebudu.
 
 
 
 
 
 
 

2 komentáře:

  1. Já jsem byla z konce taky zklamaná, spíš, že to vlastně nedopadlo "nijak"...prostě taková velmi lehká letní oddychovka...mám radši náročnější četbu, ale na léto k bazénu a dvěma dětem to je tak akorát :D...jinak obal se mi líbí moc...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obal se povedl, to ano :). Byla jsem rozpačitá už v průběhu čtení a ten konec mě rozladil úplně. Děkuji za přečtení a za komentář. Hezký večer:).

      Vymazat