čtvrtek 27. října 2016

Srbský


Maso "Po Srbsku" patřilo u nás doma ke klasice, jako jsou řízky, rajská, zelí nebo plněné papriky. Postupem času jsem zjistila, že tenhle recept málokdo zná. Protože je to strašně dobrý a už jsem recept dávala kdysi na FB, zaslouží si místečko na blogu.




Potřebujeme:

vepřovou kotletu bez kosti nakrájenou na plátky
3-4 větší cibule
3-5 paprik podle velikosti
sůl, pepř, olej.




Postup:

Maso naklepeme a dobře osolíme a opepříme. Zeleninu nakrájíme na proužky. Maso prudce orestujeme na rostlinném oleji a naskládáme do většího pekáčku nebo plechu. Na pánvi (hned po mase) rychle orestujeme i zeleninu, kterou v pánvi lehce osolíme a opepříme (max. 2 minuty). Pak ji rozprostřeme na maso a vše podlejeme horkou vodou, tak, aby zelenina ještě koukala, ale maso bylo ponořené. Vložíme do trouby rozpálené na cca 190 stupňů a pečeme cca 45 minut. Většina vody (3/4)by měla být vypečená. Doba pečení je orientační. Raději kontrolujte.





Jako příloha jsou nejlepší brambory, ale výborné je to i s rýží. Maso je neuvěřitelně měkké a křehké. Rozplývá se na jazyku :). Odolejte pokušení recept čímkoliv vylepšit. Opravdu stačí jen sůl a pepř!

Žádné komentáře:

Okomentovat