neděle 27. listopadu 2016

První adventní

Včera u nás lítaly větvičky a drátky na všechny strany :). Asi jako u Vás doma. Sobota před první adventní nedělí je přesně o tom. Nad adventním věncem jsem přemýšlela a říkala si, jak vyřešit jeho delší trvanlivost. Jehličky většinou začnou opadávat ještě před zapálením třetí svíčky. A pak mě napadlo umístit svíčky do staré plechové formy na pečení, kterou jsem vyplnila aranžovací hmotou, co absorbuje vodu. Zbylé místo kolem svíček je vyplněno břečťanem a konce větviček jsou zapíchnuty do hmoty. Použila jsem taky větvičky levandule a blahovičníku. Žádné zbytečné zdobení, mašle a cingrlátka. Pěkně jednoduše.




 
 
Ze zbytků jsem si udělala ještě malý svícen. Ten obsadila naše Suzinka a celý den ho hlídá.
 
 


 
 
Protože ve věnci není nic pichlavého, zavěsila jsem v obývacím pokoji na stěnu větev a na ni navázala borové větvičky. Čtyři, když je ten advent. Vůně smůly a jehličí by mi chyběla.
 
 

 

Objednala jsem si v našem květinářství i blahovičník a jmelí. Jmelí máme nad průchodem každý advent, celou dobu co tady bydlíme. Abychom se pod ním mohli všichni pusinkovat :).
 
 


 
 
V chodbě nám dělají parádu moje nové hvězdičky a v obýváku nechybí sněhová vločka. Do police vedle hodin jsem přidala březové větvičky a na dveře upletla z břečťanu a okrasného jehličí jednoduchý věnec.
 
 




 
 
A to je z našeho adventního bydlení zatím všechno. Moc se těším na stromeček. Koupila jsem nová světýlka a objednala i nějaké ozdůbky. Sama jsem zvědavá na výsledek.

Mějte krásný a pokud možno klidný adventní čas a nepřehánějte to s nákupy, pečením ani s úklidem. Všechno jen tak, aby to ještě dělalo radost :).

6 komentářů:

  1. Jé, formičku jsem využila předloni taky (http://kamenurazu.blogspot.cz/2014/11/adventni-svicen.html), zdobila jsem jehličím a šiškama, prostě v jednoduchosti je krása!
    A břečťanové věnečky jsem měla před měsícem a teď i v provizorním adventním věnci. Prostě podobný vkus :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé no jo :))). Jedeme na stejné vlně ! Hezký advent Hani.

      Vymazat
  2. Dobrý večer. Zase krásná výzdoba. Nejen krásné šití. Prostě smysl pro krásu a detail. Moc, moc děkuji za srdíčka. Dnes přišel balíček. Jsou kouzelná. Krásný advent. Luskačová

    OdpovědětVymazat