čtvrtek 29. prosince 2016

Patchworková deka


Jaká vlastně je deka od SEW4HOME?




Protože jednu deku máme a používáme už dva roky doma, můžu hodnotit. Můžu chválit. Byla by škoda takovou deku hodit jen přes postel, jako přehoz. Je totiž moc příjemná na lenošení. Uvnitř deky je speciální výplň, která je tenčí než klasický vatelín, který dávám do mantinelů nebo do chňapek, ale je velmi hřejivý a poddajný. Deka plněná vatelínem by totiž trčela. Nemohli by jste se do ní pěkně zabalit a koukat třeba na film.




 
 
Tento kousek je sešitý ze 126 čtverečků (o rozměrech cca 15x15 cm) bavlněných látek, různých vzorů v barvách šedá, černá, bílá, béžová, sv. hnědá a khaki. Bude se tak hodit do většiny interiérů. Deka je prošitá ve všech švech, což znamená kolem každého čtverečku. To zvyšuje životnost a užitné vlastnosti deky. Celá je olemovaná černobílým proužkem s pečlivě odšitými rožky. Deku je možné prát v pračce na 30 stupňů. Sušit doporučuji volně rozloženou. Schne velmi rychle.
 
 


 
 
Spodní strana je z plátna v pískové barvě. Po prvním vypraní se deka o malinko srazí a "srovná".
 
 


 
 
Tento kousek je volný, k prodeji. Pokud máte zájem o koupi, stačí poslat zprávu. Cena je 3530,- Kč. Rozměr 142x217 cm.
 



 
 
Jedna moje milá zákaznice, která si nechala ušít dvě deky pro svoje holčičky do pokojíčku, za mnou přišla a říkala mi, že potřebuje ještě jednu. Pro manžela. Ten totiž holkám deky krade a usíná pod nimi u sledování Eurosportu :).


1 komentář:

  1. Dobrý den, můžu se zeptat, co je to za materiál, ta výplň uvnitř deky? Chtěla bych dětem také spíchnout nějaké teplejší deky a vyvarovat se právě té neforemnosti, kterou má vatelín... Předem moc děkuji, snad to není výrobní tajemství :-)

    OdpovědětVymazat