neděle 8. ledna 2017

Leden


Dnes jsme odstrojili stromeček, sundala jsem vánoční výzdobu a vygruntovala obývací pokoj. Kout se stromečkem zase obsadily pokojové rostliny. Do pětilitrovky jsem přesadila tři hyacintky. Zavařovačka je jim teda tak tak, takže to nebyl asi nejlepší nápad a musím vymyslet něco lepšího. Je tady leden.




 
 
Poslední týden na mě vyskakovaly články a komentáře ve kterých se opakovalo, jaká je to škoda, že ty vánoce skončily a jak je to blbý, že mrzne, a že do jara daleko. Musím se přiznat, já mám leden moc ráda. A mám ho možná radši než červen (to je co?). Leden je začátek. Miluju začátky. Mám pocit, že spoustu věcí můžu tento rok udělat jinak, líp. V lednu konečně napadne sníh a zmizí kýčovitá výzdoba z obchodů. Všude je bílo a čisto. A když mrzne v lese, to je nádhera. Taky si mnohem víc užívám běhání. A Simon taky. Ten pocit, že se musím pohybem zahřát, mám mnohem radši, než když se mi potí i paty v letním parnu. A až se svítání posune aspoň na půl sedmou, budu úplně nejspokojenější. Užijte si leden. Užijte si každý měsíc, každý den, každou hodinu, každou minutu.
 


 

 
P.S.: Před chvílí jsem vytáhla z trouby žitné bagetky k večeři. Trochu popraskaly, ale snad budou chutnat. Obývák nám odpoledne zalilo sluníčko a já cítím štěstí.

6 komentářů:

  1. Krasne napsano! Mate pravdu, letosni leden je po dlouhe dobe takovy, jaky mam byt. Prochazky lesem v zime a se psem jsem take milovala, mela jsem skveleho partaka! At mate takovych krasnych dni v letosnim roce plno, idealne kazdy;) Mejte se moc hezky Hanko. Zdravi Nina

    OdpovědětVymazat
  2. Nino užívejte leden:). Co to bylo za pejska? Jaká rasa? A bude nový?
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Hanko byl to vlcak. Dokud jej babicka nedostala (mela v te dobe uz Novofundlanda), tak sem vlcaky brala jako obycejne psy ve srovnani s nov. Ale Bill si nas vsechny ziskal a obycejny nebyl ani nahodou. V dobe meho dospivani to byl nejlepsi partak na vychazky romantickou krajinou na Vysocine.. :) Pak babicka mela belgickeho ovcaka, nemohla jsem si na nej dlouho zvyknout, ale syn ho miloval od zacatku -fenka to byla.. bohuzel v listopadu umrela, selhaly ji ledviny a to mela teprve 1,5 roku :(( ted nejak nevime jake psa babicce poridit. Je na samote, takze aby hlidal, ale ne zas agresisvni a take k detem musi byt vhodny. K nam domu do bytu v Brne pejska nechci, na ty se tesim od mala k babicce.. Nina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S vlčákama jsem vyrostla. První mě hlídal už od miminka. Žral poslušně pampelišky co jsem mu strkala do tlamy a nechal si oblíkat i oblečky na panenky. Takže velká srdovka. Ale do bytu nevhodná rasa. Držím pace s výběrem pejska :).

      Vymazat
  4. Moc pěkný článek, Hanko! Taky mám leden ráda (a nejen proto, že jsem se v tento měsíc narodila ;-D). Hyacinty v zavařovačce jsou super nápad a moc se mi líbí ty popraskané bagety - vypadají tak rustikálně ;-). Mějte se krásně!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru všechno nejlepší k narozeninám! A děkuji moc za pochvalu. Užívejte leden plnými doušky :)))

      Vymazat