pátek 12. května 2017

Korunka a matika a ájina ve ScioŠkole...


Rozněžnila jsem. Korunka s kraječkou pro malou princeznu. Měkčený len je tak příjemný materiál. Bohužel ta moje princezna ji na hlavu už nechce. Něco je špatně:). Vyrostla mi z princeznovských let. Tak pro ty Vaše princezny...





Ve ScioŠkole začali s finanční matematikou. Super věc do života. Vzpomínáte si na : "Když z bodu A vyjede auto rychlostí 90 km/hod a z bodu B auto rychlostí 120 km/hod"... Schválně, kolikrát jste to použili v praxi? Ani jednou? Já taky ne! Ale naučit se porovnávat ceny přímo na trhu, co je cena za kilo, co za 100 gramů nebo si umět spočítat, jak dlouho musím šetřit na nový mobil. To se bude asi hodit víc. A přesně tak vypadá výuka finanční matematiky našich dětí. Tento týden si to pěkně prožili na Zelném trhu v Brně.

V angličtině to má taky grády. Příští týden bude Radeček spolu s dalšími studenty osobně provázet anglicky mluvící turisty po Brně. Hrozně se na to těší. Já taky.

Pozoruji na nich, jak se rychle osamostatňují. Narůstá jim sebevědomí, nebojí se řešit problémy, mluvit s lidmi. Možná nebudou znát všechny strunatce (jo, že nevíte co to je :D), ale ve světě se neztratí.





Zítra ráno vyrážíme na Hedvábení do Moravské Třebové. Vypadá to na moc dobře zorganizovanou akci a počasí má být taky hezké. Těším se moc. Kdo se za mnou přijde podívat?


8 komentářů:

  1. Dobrý den Hanko, ta korunka je úžasná....Asi budu doma přesvědčovat drahou polovičku :)
    Jak tak čtu asi se začnu o SCIO školu zajímat víc nebo aspoň o výuce ve školách jako takové za chvilku nás školní docházka totiž taky čeká, tak jsem sama zvědavá co se změnilo resp. nezměnilo. Výuka finanční matematiky zní skoro jako SCI-FI...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rady, finanční matematika je na státních základkách skutečně skoro sci.fi :D. A ke školám... Je určitě potřeba tlak rodičů, jinak se nic nezmění. Naše děti byly ve státní škole 6 let a můžu říct, že se opravdu téměř nic nezměnilo od doby co jsem chodila do školy já. Naopak ještě se utahuje a děti jsou nesmyslně přetěžovány věcmi, které jsou úplně k ničemu. Držím palce při výběru školy !

      Vymazat
  2. Naše děti sice školní docházka čeká az za několik let, ale začínám se zajímat a čím dál více mě to táhne k nějaké alternativnější variantě. Ta vaše působí moc sympaticky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to přímo škola budoucnosti! Jsme nadšení celá rodina :).

      Vymazat
  3. Dobrý den, narazila jsem dnes na váš blog :) Krásné věci máte, čistá práce.
    A Scio, školu teď řešíme :) Moje děti (3. a 1. třída) chodí do alternativní montessori školy, která se má teď transformovat na Scio školu. Doufáme, že se vše zdárně podaří. Pokud jsem dobře pochopila Vaše děti chodí do Brněnské Scio? Pan ředitel je sympaťák a o aj v brněnnské Scio jsem slyšela už ódy... Mějte se krásně. Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Šárko, ano chodí do brněnské ScioŠkoly :) A ano je to sympaťák :). Držím palce ať to po transformaci klape !

      Vymazat