sobota 6. května 2017

Lněný hadřík na nádobí




Nemám ráda houbičky na nádobí. Jsou ošklivý, neekologický, smrdí a je jich velká spotřeba. Hledala jsem nějakou přírodě příznivější variantu a našla jsem houbičku vyrobenou z mořské houby. Celá nadšená jsem ji objednala. Houbička ale nesplnila vůbec očekávání. Začala po pár dnech zapáchat ještě víc než ta klasická. Podivně se smrskla a byla na vyhození. Dlouho jsem přemýšlela čím tedy houbičku nahradit. A pak mi to došlo. Čím myly nádobí naše prababičky? Myly ho hadrou. Jak jednoduché, jak prosté milý Watsone :).



 
 
Jako nejvhodnější mi přišel len. Ušila jsem prvních pár kousků, začala testovat a byla jsem nadšená. Hadřík díky hrubé struktuře lnu výborně umývá s minimem prostředku na nádobí. Všechny nečistoty z něj jdou snadno vypláchnout. Rychle schne, na rozdíl od houbičky, takže se v něm nemnoží bakterie a vůbec tak nezapáchá.
 

 
 
 
Rozdala jsem několik hadříků mým blízkým k testování a 5 z 5 přátel jeho používání vřele doporučuje :). Bylo rozhodnuto. Zařadím ho do nabídky. Protože ekologie, protože příroda, protože len...
 
 
 
 
 
Jedinou nevýhodou lnu je jeho vyšší cena. Ale vzhledem k tomu že jako materiál je skoro nezničitelný, hadřík se dá pořád dokola prát, investice do něj se vrátí zpět během několika týdnů. Doporučuji pořídit rovnou dva, aby se mohly spolu střídat u dřezu.
 
 
 
 

10 komentářů:

  1. Dekuji za krasny prispevek! Jak jednoduche <3 ne vsichni to tak vidi. Krasnou nedeli z Liverpoolu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, jsem optimistka. Těch pozitivních lidí pořád přibývá. Hlavně mezi ženami :). Krásnou neděli i Vám!

      Vymazat
    2. Jsme tedy na dobre ceste:) krasne dny:)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. To nejjednodušší bývá to nejlepší. Děkuji a hezkou neděli přeji :)

      Vymazat
  3. Zdravím, budete mít houbičky i na Hedvábení? Stavila bych se 😉

    OdpovědětVymazat
  4. Jasně, že myslím hadříky😇🙈

    OdpovědětVymazat
  5. Moc mě to mrzí, ale hadříky jsou vyprodané. Nové budou koncem srpna. Vydržíte?

    OdpovědětVymazat