neděle 10. září 2017

Chilli papričky v oleji.




Urodilo se nám trochu víc chilli papriček než je můj muž schopen v čerstvém stavu zkonzumovat. Tak jsme je upekli a naložili do oleje. Pečení papričky trochu zjemní, ale pak se to v oleji hezky rozleží a je to velký labůžo.




Potřebujeme:

chilli papričky
česnek
sůl
hladkolistou petržel
olivový olej


Upečené papričky


Postup:

Papričky zbavíme semínek a rozkrájíme cca na čtvrtiny. Tuto část dostal za úkol muž, protože si večer potřebuju vyndat kontaktní čočky :D. Papričky vložíme do pekáče na pečící papír, osolíme a hojně pocákáme olivovým olejem. Pečeme v troubě na 150 stupňů. Čas je individuální podle toho, jak silnou mají papričky stěnu. Odhaduji to na 20 - 30 minut. Deset minut před dopečením přidáme nasekaný oloupaný česnek a 5 minut před vytáhnutím ještě posypeme nasekanou petrželkou. Hotové papričky přendáme do malých skleniček a zalejeme hodně teplým olivovým olejem, nikoliv však rozpáleným! Po vychladnutí skladujeme v ledničce a postupně odebíráme kousky papriček podle chuti. Vydrží tam několik měsíců.




4 komentáře:

  1. Zrovna minulý týden jsem měla oční čest s chilli 😂😂😂😚 no...bylo to fakt hoooodně ostrý... takže ono je rozumný předat tuto část jiným😎😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám několik veselých historek. Už jsem opatrná :)))

      Vymazat
  2. Taky jsem si na jednu historku vzpomněla a nemusely to být ani chilli papričky, stačily jen pálivé papriky:) Po vyndání čoček jsem myslela, že mně vystřelí oko, jenže naivně jsem si myslela, že ostrost roztok odplaví...ráno znovu horor:)) Ale i tak recept vyzkouším;)
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veroniko :D :D :D Taky to pálilo dvakrát. Ani to člověk nemusí jíst:) Recept vyzkoušejte a ať Vám chutná!

      Vymazat