neděle 5. listopadu 2017

WORKSHOP II - vánoční ozdoby




Včera proběhl druhý workshop u SEW4HOME. Šili jsme vánoční ozdoby. V dílně se sešlo pět a půl účastnic. Nejmladší účastnici Klárce, bylo jen 15 roků a tak dorazila s maminkou. Maminka nešila, jen Klárce fandila a občas něco přidržela nebo přežehlila. Hodně zavazující pro mě je, že některé účastnice přijedou z velké dálky. Včera jedna až z Kladna a vzala sebou i manžela s jejich chlapečkem. Ten s kočárkem brázdil Brno, aby maminka mohla tvořit. Úžasný.






Všechny dámy a slečna se vrhly s nadšením do tvorby. Nitě a odstřižky jen odletovaly. Panovala ta správná pracovní atmosféra. Chvilkami se živě diskutovalo a chvilkami zavládlo ticho plné soustředění. Prostě přesně tak jak to má být, když se sejdou ženy se stejnou vášní.






Tvořily se srdíčka, hvězdičky, domečky a mochomůrky. Taky se vyšívaly vločky a okýnka na domečky. Bohužel se brzy stmívá, světlo je špatné a taky jsem byla v jednom kole, tak na focení nebylo moc času. Ale na kafíčko a závin s jablíčky se chvilka našla. Musím si svoje žákyně rozmazlovat :).


 
 
Nostalgií byl pro mě Klárčin šicí stroj. Na Veritasce jsem realizovala svoje první pokusy se šitím, ještě na základce. 
 
 
 
 
Bylo to krásné odpoledne a já se těším za čtrnáct dnů na další nadšené účastnice workshopu s číslem III.
 

6 komentářů:

  1. Krasne odpoledne:)jde to citit:) Mejte se krasne, Eva:)

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně tu atmosféru zase cítím! Včetně toho štrůdlu :-))) Muselo to být opět krásné odpoledne. Je super, že šití má své zástupce i v mladé generaci :-) A tatínka s kočárkem navrhuji na titul "Muž roku" !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To teda Jani, v té zimě půl den venku s dítětem. Jako borec !

      Vymazat
  3. Moc zdravím, Hanko. Tady mi přijde fajn hned několik věcí. Zaprvé to, že jste začala pořádat workshopy, zadruhé, že pro účast žádná vzdálenost nemusí být překážkou, a za třetí ta úžasná podpora účastnic ze strany rodiny (maminka té nejmladší a tatínek s kočárkem ;-D). Přeji Vám spoustu dalších takových úžasných workshopů!
    V.

    OdpovědětVymazat
  4. Všechny zdravím! Workshop byl krásný zážitek s úžasnou atmosférou. Obdivuji lehkost s jakou Hanka tvoří jednoduché a krásné výrobky. Bonusem byl výborný závin, jehož recept stojí za zveřejnění. Už se mooooc těšíme na další workshop! Petra a Klára

    OdpovědětVymazat