sobota 10. února 2018

Ovesné sušenky - základní recept




Dostala jsem chuť na něco ke kafi a přísady na tyto sušenky jsou z kategorie "vždy ve spíži" a jsou hotové raz dva. S tímto receptem můžete dál libovolně experimentovat.

Potřebujeme:

200g ovesných vloček (dělala jsem z jemných s klíčky)
100g celozrnné mouky jemně mleté
1 lžička jedlé sody
100g třtinového cukru
100g másla
1 vejce
(semínka)




Postup:

Ze všech přísad vypracujeme tuhé těsto (já jsem navíc přidala semínka, která byla po ruce, lněné, chia, sezam a mák, cca po lžičce). Z těsta tvoříme rukama placičky. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem dostatečně od sebe, aby se nespekly. Pečeme na cca 160 stupňů ve vyhřáté troubě. Hotové jsou, když ze spodní strany začínají hnědnout. Já sama málokdy peču podle času, protože každá trouba peče trochu jinak. Plech v troubě sleduji a většinou je čas na první kontrolu, jakmile to začne vonět :). Z uvedeného množství mi vyšlo 25 sušenek.








2 komentáře:

  1. Vypadají úžasně!!! Já peču podobné: 100 g másla, 150 g vloček, 80 g cukru, 1/2 lžičky skořice, 100 g hladké mouky, 1/2lžičky prášku do pečiva. Vše smíchat, udělat kuličky na plech, doprostřed koncem vařečky dírku a pak marmeládu nebo povidla... u nás nejoblíbenější. A moc zdravím! Hanka od UH

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda s marmeládou jsem je ještě neviděla. Musím někdy vyzkoušet !

      Vymazat