středa 21. září 2016

Deka pro mimi, první vřes a dečka od paní Růženky.

Někdo poptával deku pro miminko v "Black & White" kombinaci. Tady jedna je. Čistě černobílá.





 
 
Počasí se překulilo z totálně letního horka z minulého týdne do typicky baboletního. Ráno pěkná zima, takže se klepete v prošívané vestě a odpoledne ji táhnete zpocená nacpanou v igelitce :). Já mám tohle počasí ale ráda. Přiznávám, že mnohem radši než letní vedra. Škoda, že vydrží většinou jen chvilku. A když tu máme babí léto, koupila jsem konečně první vřes.
 
 


 
 
Krásná háčkovaná dečka, kterou jsem naaranžovala pod vřes je od paní Růženky. Byla to naše sousedka. Neskutečně milá a hodná paní, která už bohužel nežije. Měla jsem ji strašně ráda. Dečku mi věnovala než umřela, abych na ni měla památku. Paní Růženka a její maminka měla přímo "románový osud". Snad se na mě nebude shora zlobit, když Vám kousek z jejího života prozradím. Její maminka otěhotněla s mladým mužem, který u nich byl na podnájmu. Těhotenství tajila až do dne, kdy se vdávala, do vysokého stupně těhotenství. Paní Růženka se narodila v den svatby. Maminku odvezli rodit přímo z kostela. Bohužel nebyla mateřský typ a brzy od rodiny odešla a Růženku vychovával tatínek. Po začátku války odešla její maminka na frontu. Po válce se vydala Růženka maminku hledat do Prahy a skutečně ji našla. Maminka jí ale řekla, že o ni nemá zájem. Jejich cesty se zase rozešly. Přesto všechno, když její maminka zestárla a žila v domově důchodců, za ní Růženka pravidelně a často jezdila a starala se o ni. Byla plná lásky a její schopnost odpuštění jsem obdivovala. A tak dečku jednou za čas vytáhnu a myslím na paní Růženku.
 
 


 
 
Jo a byla jsem na šípkách. Snad stihnu nějaký šípkový recept ještě do víkendu. Krásné babí dny
přeji :).
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 komentářů:

  1. Moc krasne fotky,velmi mile "povidani"k fotkam-ostatne jako vzdy. Vas fanousek Andrea Jelinkova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko moc Vám děkuji :).

      Mějte krásný den.

      Hanka

      Vymazat
  2. To je osud a pribeh.. Na to se neda nic rict, jen o tom premyslet a vstrebat to v sobe. Krasny clanek. Dekuji.
    PS: mam od vas nekolik veci a mam z nich porad velkou radost a to uz je to skoro rok. Jste uzasne sikovna! Mejte se hezky. Zdravi Nina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nino moc děkuji za přízeň. Mám z toho radost, když někdo písne, že čte, sleduje a raduje se z mojí práce... :)))

      Vymazat
  3. Dala by se deka ještě někde sehnat?

    OdpovědětVymazat