pondělí 10. dubna 2017

24 hodin v Budapešti

Byla jsem tam po víc než 20 letech. A už si nic moc nepamatovala. Vyrazily jsme do Budapešti se ségrou. Její kamarádka je tam na nějaký čas pracovně a pozvala nás. Moc děkuji Míšo :).






Měly jsme sice jen cca 24 hodin, ale stihly jsme toho dost. Vyhlášenou tržnici s kvantem turistů, starý řetězový most, výšlap po romantických schodech na hrad a baštu. V podvečer to nejulejtlejší místo co jsem viděla, Szimplu (to si nenechejte ujít) s překvapivě vynikajícími burgery. A i když už nám padaly hlavy, smočily jsme svoje unavená těla ve starých lázních Rudas na břehu Dunaje. Noční koupačka ve venkovním termálním bazénu s výhledem na noční Budapešť byla zlatou třešničkou.















V neděli ráno jsme nejstarší trasou metra (stanice jsou okachlíčkované a kouzelné) dojely na Náměstí hrdinů, kde se u hradu měly konat vyhlášené trhy. Namísto trhů, tam startoval půlmaraton a všude byly tisíce a tisíce běžců. Sedly jsme na zahrádku kavárny na brunch a zafandily všem maratoncům :). V centru jsme ještě důkladně prolezly design market a nakoupily dárečky. Budapešť jsme zakončily aperolem, vyzvedly batožinu na hotelu a na poslední chvíli doběhly autobus (jako vždycky).







Bylo to super a Budapešť vřele doporučuju. Je krásná a téměř nevyčerpatelná. Udělejte si na ni ale víc času než my :)

4 komentáře:

  1. Krasneee to bylo a kraaasne napsané Hani.A i ty fotky jsou bez lidi a značek:-).Misa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo moc moc děkuju. A vybírala jsem pečlivě :)))

      Vymazat
  2. Jee, tam ja byla pred lety za kamaradem, moc se mi tam libilo a mam v planu nejaky dalsi vylet... hezky jste si to uzili ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další výlet si určitě udělejte. Je tam opravdu krásně :)

      Vymazat