neděle 23. dubna 2017

Česnáček


Zase budu dělat děsně chytrou s bylinkama. Ráno jsem byla na dlouhé procházce v lese s kamarádkou. Psi sbírali klíšťata a my bylinky :). Přinesla jsem trochu plicníku, kopřivy na postřik proti mšicím a česnáček. A protože jsem dostala od muže nový objektiv, tak jsem ho dnes konečně  vzala vyzkoušet. Les teď nádherně rozkvetl a krásných objektů pro objektiv je tam víc než dost.


Česnáček
 
Česnáček je bylinka, která není vůbec příbuzná s medvědím česnekem, ale má taky česnekové aroma. Je však mnohem jemnější. Česnáček se konzumuje nejlépe syrový. Nasekat na chleba s máslem nebo posypat vařené brambory. Samozřejmě ideální do salátu. Nejchutnější je zjara. Obsahuje hodně moc vitamínu C a taky A. Je moc dobrý na střeva. Poradí si s kvasinkovými bakteriemi, které způsobují nadýmaní. Takže pokud máte nějakého uprděného člena  rodiny (jo je to tata) bude česnáček skvělou volbou. Přidávám navíc pár fotek flóry naše kouzelného lesa...
 
 
 






 
 
 
Hezký zbyteček víkendu všem :).
 
 
 


Žádné komentáře:

Okomentovat