středa 16. srpna 2017

Salát z červené řepy


Až na to vaření, je to rychlovka. Jako dítě jsem ji nenáviděla (ten kostkovaný kompot !) a teď ji miluju.




Potřebujeme:

2-4 řepy (podle velikosti)
1 červená cibule
půl kelímku bílého jogurtu
2 lžíce majonézy
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
tymián
petrželka
sůl
pepř

Postup:

Řepu uvaříme v dostatečném množství vody doměkka. Vždycky zkouším vidličkou a když hladce vklouzne do řepy, je hotová. Po vychladnutí ji nakrájím na tenounké plátečky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme cibulku na kostičky a vmícháme jogurt a majonézu (tu můžeme pro zdravější verzi vynechat) a dochutíme zbylými přísadami. Promícháme a dáme do lednice vychladit. Hodí se jako lehká večeře nebo jako příloha k masu a brambůrkám.

4 komentáře:

  1. Červenou řepu miluji :) mňam, úplně jsem na ten tvůj salátek dostala chuť.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten můj už není :))). Zmizel hned! Určitě ho Nelo vyzkoušej.

      Hezký den a ať se daří <3

      Hanka

      Vymazat
  2. Včera jsme měli salát k večeři a je opravdu výborný. Moc děkuji za super recept :-) Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Mám to stejně, jako dítě nic moc, teď miluju česnekovou pomazánku z červené řepy, nebo třeba zelí z červené řepy a tohle ráda vyzkouším ♥

    OdpovědětVymazat