neděle 25. března 2018

Co se děje?

Dostala jsem vyčiněno, že zanedbávám blog. Tak já se zkusím polepšit. Hned teď. Přináším Vám zprávy z krásného víkendu.




Sobota dopoledne patřila Slavnosti mandloní a vína. Výjimečně jsme nešli nahoru do sadu, jako každý rok, ale omrkli jsme konečně náměstí a stánky s dobrotami. Zaparkovali jsme to u Chuti Moravy. Jsou to velcí srdcaři, co dělají všechno poctivě a hlavně strašně dobře. Kdo ještě neochutnal jejich Svatojánské ořechy nebo Chmelíček, nemá mezi námi gurmány co dělat :D. Pokochejte se sami aspoň pohledem.










Odpoledne mě čekal další patchworkový workshop. Skvěle jsem si ho užila. Takové úžasné ženy mi na kurzy chodí a většina se jich vrací na další akci. Jako třeba Šárka, která přijela až z Ostravy a dovezla mi tohoto kváskového krasavce. Prý, když jsem měla v pátek ty narozeniny. Ještě teď jsem dojatá. A jak byl dobrej !!!




V neděli ráno jsem si šla se Simonkem zaběhat a co jsem nenašla. První lístečky bršlice. Neodolala jsem, natrhala si trochu do sáčku a přihodila taky kopřivu. Tady máte ode mě tip, co s prvními lístky bylinek. Mají velkou sílu a pro tělo vyčerpané po zimě, jsou hotovým požehnáním.

Bylinková pomazánka:

Hrst prvních lístků bršlice kozí nohy a kopřivy nasekáme a smícháme s kostkou lučiny, kolečkem rozdrobeného čerstvého sýra, dvěmi lžícemi změklého másla nebo sádla a červenou cibulí nakrájenou na kostičky. Ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Pomazánku jsme mazali na kváskový chleba od Šárky a všichni mlaskali.




Po obědě jsme po asi sto letech zamířili do kina. Planetu Česko jsem si nemohla nechat ujít. Sice mě málem omylo, když jsem zjistila kolik stojí aktuálně lístek do kina, ale stálo to za ty koruny. Pro mě osobně pecka. Normálně jsem na konci (tak jo i během) filmu koulela slzy. Je to nádhera. Oni to snad natočili pro mě. Ale líbilo se to všem. I Radeček mi říkal, že hustý, že to nečekal a vysoce hodnotil i hlas Kryštofa Hádka, který téměř celý film namluvil. Takže sbalte děti a vyrazte do kina na Planetu Česko.



4 komentáře:

  1. Tolik informací v jednom prizpevku. Mam moc ráda Vaše fotografie a miluju Vaše šití

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko děkuju. Já to prostě hrnu. Jsem takový malý buldozer :D :D :D

      Vymazat
  2. Má nejmilejší Hani, opravdu sobota byla kouzelná jsem plná dojmů ještě teď a myslím, tedy vlastně vím, že spoustu workshopů ještě zopakuji:-).
    ,,ad jedna,, jsi ta nejlepší učitelka:-)
    ,,ad dvě,, jeden ani dva určitě nestačíííííí:-)
    Posílám moře pozdravů Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šáry moc moc děkuju a strašně moc se těším na příště <3 P.S.: Chlebík byl prostě TOP !!!

      Vymazat