pondělí 2. dubna 2018

Pondělí

Přiznám se bez mučení. Žádný vajíčko, žádný mazanec, žádná pomlázka. Za to hodně času s rodiči, sourozenci a dětmi. To byly naše velikonoce. Dnes jsme vyrazili s babičkou a dědou na jarmark na Novém Hradě u Blanska.




Lesy v Moravském krasu jsou pohádkové. Všude už to kvete, samý kopec, potok a skála. A ty stromy...






Nový hrad je malý kouzelný hrádeček. Je v překvapivě dobrém stavu a částečně opravený. Co mě ale zklamalo, byl neskutečný bordel na nádvoří. Pár stánků, opravdu jen pár. Moc dobrý grilovaný kozí sýr a vyhlídka do kraje.








Všude bylo strašně moc lidí. Chtěli jsme se zastavit do Skalního mlýna na oběd, ale bylo tam tolik aut, že jsme to museli otočit. Velkou radost mi udělala Býčí skála. Hnízdí tam teď sokol stěhovavý. To je naprosto úžasné. Jeskyně a okolí jsou tím pádem uzavřené, dokud mladí nevyletí z hnízda. Hlídkují tam ochránci přírody. Při množství návštěvníků v této oblasti se vůbec nedivím.




Je super, že lidi chodí do přírody a nejvíc super by bylo, kdyby za sebou nenechávali odpadky. Prosím ani ty papírové kapesníky do lesa nepatří. V tom máme opravdu velké rezervy. I v chráněných oblastech.

3 komentáře:

  1. Stromy a jejich leciva sila <3 Krasne velikonoce jste meli. Myslim, ze akce Uklidme svet, ktera bude v CR v sobotu, by mela byt kazdodenni myslenkou. Porad nechapu, ze lide nesou plny batoh svaciny do hor, ale pak prazdne obaly, ktere skoro nic nevazi, nechaji v lese, navic, kdyz jsou posilneni a maji novou energii. Skoda. Mejte se krasne a uzivejte jara plnou silou. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi děkujeme. Mám občas pocit, že nás ten plast všechny pohltí :(. Ale snad se svět probudí včas. Krásné jaro i Vám !

      Vymazat
    2. Doba plastova je realnejsi nez termin globalniho oteplovani. Mejte se krasne:) a chranme si nase okoli a jdeme prikladem pro dalsi generace.

      Vymazat