středa 23. května 2018

Prodloužený víkend na Slovensku (Tatry a Slovenský raj)




Protáhli jsme si uplynulý víkend na tři dny a celá rodina s babičkou, dědou, sestrou a bráchou s rodinami, zajeli na Slovensko. Lázeňská vesnička Vyšné Ružbachy byl náš výchozí bod. Sehnat pro tolik lidí ubytování nebyla sranda a zachránil nás bráchův kamarád se svojí chatou (rozuměj luxusní patrovou vilou se čtyřmi ložnicemi, dvěma koupelnami, saunou, whirpoolem a stolem, kam jsme se vešli všichni).






Odpoledne jsme se vyvezli lanovkou na Hrebienok a pokochali se vodopády Studeného potoka. Měli jsme štěstí jak na počasí, tak na naprosté minimum lidí. Malý zázrak v dnešní době. Vodopády jsou úžasné. Síla vody bere dech. Protože předtím pršelo a je květen, všechno kolem doslova bujelo zelení a tak ani polomy všude kolem nepůsobily tolik depresivně.













Slovenský Raj jsem měla v hledáčku už dlouho, protože tam jsme ještě nebyli a musím ho rozhodně vypíchnout. Děti byly absolutně nadšené a my velcí taky. Zvolili jsme trasu nahoru korytem Suchej Bielej. A byl to adrenalin. Cesta vede vyloženě potokem, kde se přeskakuje z kamene na kámen a místy se šplhá po téměř kolmých vysokých žebřících. Trasa není vhodná pro malé děti, psy (Simon zůstal s babi a dědou), starší osoby a ty co trpí závratěmi. Chce to pevnou obuv, ideálně nepromokavou a neklouzavou, kvůli nerezovým žebříkům. Byla to paráda a dolů jsme to sjeli na kolech, které se dali nahoře vypůjčit za 5 eur. Večer jsme stihli ještě koupačku v termálním bazénu.











Slovenský Raj dostává jedničku s hvězdičkou. Pokud máte děti školou povinné, chcete je odlepit od všech obrazovek a ukázat jim skutečné dobrodružství, naplánujte si sem výlet.




V neděli byla grilovačka na zahradě a odpoledne cesta zpátky do Brna s povinnou zastávkou na salaši Krajinka a nákupem korbáčků, oštěpků, koláčků a brynzy.

P.S.: Pokud jste dočetli až sem, proklikněte si na e-shop a objednejte si nějaký pěkný kousek ve slevách :).

Žádné komentáře:

Okomentovat