Bagetoveka
Nemůžu se rozhodnout jestli je to víc bageta nebo veka. Každopádně, když ji večer upeču, aby byla na snídani, tak tam ráno už není :).
Potřebujeme:
210 ml teplé vody (ne horké !)
větší půlka kostky kvasnic
špetka cukru
400 g hladké mouky
4 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
koření podle chuti
Postup:
Do vody vhodíme špetku cukru a rozdrobíme kvasnice. Asi po 10 minutách, když se kvasnice proberou, přidáme ostatní přísady. Koření nemusíme dávat žádné nebo podle chuti. Já dala včera drcený koriandr a kmín. V kuchyňském robotu vypracujeme hladké těsto, které dáme vykynout. Až ztrojnásobí kynutím svůj objem, tak jej vyklopíme na vál a rozdělíme na dvě poloviny (budou dvě bagety). Vytvoříme rukama placku a tu svineme. Pak ji ještě poválíme, až dostaneme tvar delší bagety. Obě bagety dáme na plech na pečící papír a zapneme troubu na 200 stupňů. Po cca 15 minutách plech s bagetami vložíme do trouby a pečeme až jsou hotové a mají barvičku tak akorát, jako je na fotce.
Ta je nádherná!
OdpovědětVymazatVelmi fotogenická. Závidím jí :D
VymazatTo vypadá luxusně. Orientačně jak dlouho pečeme, prosím? Dvacet min? Díky :-)
OdpovědětVymazatJé to já nikdy neumím říct jak dlouho. Já všechno kontroluju, protože každá trouba peče jinak. Ale myslím, že 20 minut je moc.
VymazatDíky. Zkusila jsem dnes a dle mojí trouby tak 15-20 min. Jo a ten salát z červené řepy už jsem si udělala taky :-) :-) Díky!
VymazatMáte lepší odhad než já :). Děkuju !
VymazatJé, díky moc, tohle určitě vyzkouším, něco takového potřebujeme ;-)... Hanko, už podle Vás dělám salát z červené řepy a bageta se určitě také uchytí ;-)...
OdpovědětVymazatV.
Veru, mám vždycky hroznou radost, když mi někdo napíše, že podle mě opravdu vaří. Ať Vám bagetoveka chutná, jako nám <3. Krásný den.
VymazatHanka
Milká Hanko,
OdpovědětVymazatbagetky už jsou v troubě a za chvíli je ochutnáme. Moc díky za další skvělý recept!! Mějte se moc hezky. Zdraví Nina
Nino doufám, že chutnaly !
Vymazat